Слънчев бряг е разположен на 35 km северно от Бургас и е най-големият български курорт, който се простира по протежението на южната черноморска Ривиера. Плажът от естествени пясъчни дюни е дълъг 8 км и се смята за най-добрия плаж в България, както и за най-популярната туристическа дестинация.

Слънчев бряг се намира в подножието на Стара планина. Курортът разполага с над 120 модерни хотела и предлага голямо разнообразие от услуги, както и организирани екскурзии до близките забележителности, включително древния град Несебър.

Със своя мек, средиземноморски климат и чисти, спокойни води е перфектното ваканционно място, което заслужено е извоювало името си “Където семейството е номер едно”. Многобройните посетители могат да намерят богато разнообразие от дейности и развлечения, включително всички видове спорт и игри за деца.

СПОРТ
Освен обичайното ходене на плаж и плуване, Слънчев бряг предлага голямо разнообразие от спортове, които могат да задоволят всеки вкус. Предлагат се спортове като каране на сърф, мореплаване, водни ски, парасейлинг, плажен волейбол, мини-голф, конна езда, катерене, колоездене и тенис.

Комплексът разполага с фитнес центрове, плувни басейни и спа центрове. Предлагат се също треньори и оборудване. Осигурени са добри условия за децата, които могат да се насладят на богато разнообразие от организирани мероприятия, състезания и детски площадки.

ПАЗАРУВАНЕ
Слънчев бряг разполага с няколко големи търговски центрове, които предлагат голямо разнообразие от дрехи, сувенири и храна за вашите нужди.

РЕСТОРАНТИ
Слънчев бряг разполага с повече от 130 ресторанта и механи, които предлагат голямо разнообразие от ястия за туристи от всички националности. Заведенията за хранене варират от автентичната британска кръчма Red Lion и традиционните български механи до необикновената и уникална Ханска Шатра, която предлага изящен мозаичен интериор и народна музика на живо.

НОЩЕН ЖИВОТ
Слънчев бряг предлага разнообразен нощен живот, който включва нощни клубове, дискотеки, казина, барове, кафенета, както и богата развлекателна програма в местните механи и фолклорни ресторанти.